Theme Colors
Layouts
Wide Boxed

13 Dhjetor 2016

Ne Konferencen Kombetare te Shoqerise Civile, e ftuar se anetare e Keshillit Kombetar te Shoqerise Civile

No automatic alt text available. No automatic alt text available.

 

 

10 Dhjetor 2016

Auleda- Agjencia e Zhvillimit Ekonomik Lokal Vlore merr pjese ne Forumin e 2 te te Industrise, Karpacz , Poloni,8-10 Dhjetor. Forum me mbi 25 sesione qe trajtojne tematikat e turizmit te qe drueshem, zhvillimit te industrise, teknologjise se informacionit, automatizimit industrial, energjite e rinovueshme, ekonomine e gjelbert, agroindustrine dhe produktet tipike. Forum me mbi 800 pjesemarres. Te ftuar Kryeministrja e Polonise, personalitete dhe drejtues Komisionesh te KE-Se sipas tematikave respektive. Drejtoresha e Agjencise referoi si key - speaker ne panelin e Turizmit te Qendrueshem, Si te investohet dhe te mos humbet.

Image may contain: 6 people, people smiling Image may contain: 3 people

Image may contain: 3 people No automatic alt text available.

 

6 Dhjetor 2016

Tek OFICINA, Inovation lab, Projekt C4E, Coach for Employment, financuar nga SWISS Contact. Bilanci i kater viteve projekt i implentuar nga Auleda- Agjencia e Zhvillimit Ekonomik Lokal, 81 perfitues te trajnimit dhe ciklit te keshillimit, 81 perfitues te formuar profesionalisht ne fushen e turizmit ( kuzhine, pasticeri, kamarier, banakier, recepsionist, sherbime estetike), teknologji informacioni ( web dizajn, programues HTML, riparues kompiuterash), sherbime hidraulike, mekanike etj. Te kenaqur me rezultatet, sfide per 4 vitet ne vijim.

Image may contain: 3 people, people smiling No automatic alt text available.

Image may contain: 9 people Image may contain: 2 people

 

2 Dhjetor 2016

Ne takimin e Projekteve fitues te OSHC-ve ne kuader te Programit Achieve te REC financuar nga BE. Auleda - Agjencia e Zhvillimit Ekonomik Lokal, Qarku Vlore do te implementoje projektin " Zero Plastik" qe synon te krijoje nje model te qendrueshem riciklimi permes edukimit te komunitetit.

Image may contain: 3 people No automatic alt text available.

Image may contain: 1 person No automatic alt text available.

 

24 Nentor 2016

Konferenca finale Projekti BlueSkills, Trieste Itali.

No automatic alt text available. Image may contain: 1 person

No automatic alt text available.

 

22 Nentor 2016

Ne takimin e partnereve nga Finlanda, Danimarka, Anglia, Italia, Estonia, Gjermania, Italia, Greqia dhe Shqiperia te Projektit PASAGE, Keshilli i Qarkut Vlore eshte partneri zyrtar dhqiptar ne projekt, Auleda- Agjencia e Zhvillimit Ekonomik Lokal suporton teknikisht. Vizita studimore ne anijen akullthyese, portin e ri te Helsinkit, dhe Qendren e Informimit te qytetareve te Helsinkit ku u prezantua plani i trafikut te qytetit. Praktika te mira te transportit publik, transportit detar mesynim reduktimin e nivelit te emetimit te CO 2.


No automatic alt text available. Image may contain: 11 people

 No automatic alt text available. No automatic alt text available.

No automatic alt text available.

 

 

 

18 Nentor 2016

Vizita studimore ne Shkollen Turistike F.De Cecco, Pescara. Projekti Blue Skills 

No automatic alt text available. Image may contain: 21 people, people smiling

 Image may contain: 7 people Image may contain: 1 person 

 

17 Nentor 2016

Institutin Nautik Ortona, Itali, vizita studimore, projekti Blue Skills. Midis studenteve qe prezantuan nxenesi Indrit Lamaj nga Selenica Vlore, na beri krenare per nivelin e arritur. Nje institut model qe mund te udheheqe hartimin e nje programi kurikular per sektorin nautik ne Vlore.

No automatic alt text available. Image may contain: 11 people


 

Image may contain: 3 people Image may contain: 5 people, people smiling

 

16 Nentor 2016

Study tour ne Institutin Panzini Senigalia, nje model per t' u ndjekur ne arsimin profesional ne fushen e turizmit. Infrastrukture bashkekohore e kompletuar, nxenes fantastike qe sherbejne me profesionalizem ne Baret dhe Restorantet e shkolles, staff akademik i perkushtuar. Interes per binjakezim me shkollat tona te te njejtit profil. Projekti Blue Skills

 

Image may contain: 2 people  Image may contain: 3 people

 

 

Image may contain: 5 people Image may contain: 5 people

Image may contain: 15 people, people smiling

 

 9 Nentor 2016

Vizite ne Qendren e Formimit Profesional.

Image may contain: 11 people Image may contain: 9 people

Image may contain: 3 people Image may contain: 2 people

 

 

 

 

9 Nentor 2016

Vizite ne Kantierin Naval Pashaliman

Image may contain: 4 people  Image may contain: 12 people

Image may contain: 1 person Image may contain: 1 person   

                                          

8 Nentor 2016

2nd Workshop of BlueSkills project in Vlora. Partners from Italy, Croatia, Bosnia Hercegovina, Albania, teachers and presidents of Professional Schools and VET Centers in the field of tourism and nautical sector are working to define the Set of Competences according to EU standards.

https://scontent-mrs1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/14980561_1245328048892773_2708124991411268510_n.jpg?_nc_cat=0&oh=76292a587e90a12d7080049cb633e053&oe=5B8D79A5 No automatic alt text available.

27 Tetor 2016

Me Swiss Contact,  ne Qendren e trajnimeve Blerimi, Lushnje dhe Kantinen e Veres Cobo ne Uren Vajgurore. Modele te bashkepunimit me biznesin per formimin profesional, punesimin dhe vetepunesimin


No automatic alt text available. Image may contain: 5 people

Image may contain: 2 people Image may contain: 7 people

 

25 Tetor 2016

Sot në ambientet e Qëndrës Rinore Rajonale Vlorë u zhvillua prezantimi publik i projektit BlueSkills "Përmirësimi i njohurive përmes integrimit të sistemeve të arsimit profesional për Blue Growth dhe Turizëm të Qëndrueshëm", projekt IPA. Kapitalizim në kuadër të Strategjisë Makroadriatike Joniane EUSAIR.

Image may contain: 4 people  Image may contain: 2 people

No automatic alt text available. No automatic alt text available.

21 Tetor 2016

Projekti "Aftesi per Pune" bashkon aktoret lokal ne vleresimin e praktikave profesionale

No automatic alt text available. Image may contain: 3 people

18 Tetor 2016

Agjencia e Zhvillimit Ekonomik Lokal AULEDA merr pjese ne nje vizite studimore ne Beograd per Zbatimin e Kartes Europiane te barazise gjinore ne nivel qendror, rajonal dhe lokal.

No automatic alt text available. Image may contain: 5 people

Image may contain: 1 person Image may contain: 2 people

 

13 Tetor 2016

U cel Ekspozita fotografike " The fugitive" , bashkepunim i Agjencise se Zhvillimit Ekonomik Lokal " Auleda", Galerise se Arteve Vlore , Keshilltarit per Diplomacine Kulturore te Kryeministrit Z. Fate Velaj me mbeshtetjen financiare te Ministrise se Kultures. Tematika e kesaj ekspozite fotografike " Emigracioni". Ne fjalen pershendetese nenvizova emigracionin jo si nje femnomen negativ i shoqerive ne zhvillim por si nje potencial te rendesishem per zhvillim, jo vetem per remitancat qe vijne prej emigranteve por mbi te gjitha per kulturen e punes, jeteses ne komunitet, kultures se te berit biznes qe emigrantet transferojne ne vendet e tyre te origjines. Ekspozita do qendroje hapur 13-23 Tetor.

Image may contain: 5 people Image may contain: 4 people, people standing, suit and indoor

Image may contain: 1 person No automatic alt text available.

 

13 Tetor 2016

Ne daten 13 Tetor 2016 ne Galerine e Arteve, Pallati i Kultures, Vlore celet ekspozita fotografike " The fugitive" me fotot me te spikatura te fotografeve nderkombetare dhe shqiptare qe trajtojne Emigracionin si fenomen. Kjo ekspozite hapet ne kuader te projektit kulturor te implementuar nga AULEDA - Agjencia e Zhvillimit Ekonomik Lokal Vlore me mbeshtetjen financiare te Ministrise se Kultures. Kurator i ekspozites fotografike Z. Fate Velaj. Ju mirepresim! Ne daten 14 Tetor 2016 ne ambientet e Konsullates Italiane do te promovohet Ekspozita fotografike e Keshilltarit te Kryeministrit per Diplomacine Kulturore Z. Fate Velaj me titull " Nje ure e ndertuar me JPG". Auleda- Agjencia e Zhvillimit Ekonomik Lokal mbeshtet logjistikisht zhvillimin e tij.

Image may contain: 7 people  https://scontent-mrs1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/14656431_1217435291682049_6501052226718897287_n.jpg?_nc_cat=0&oh=68e839d3d4c49081eba784fdd48e7a42&oe=5B96C29B

 5 Tetor 2016

Blue Skills Project, duke moderuar grupin e mesuesve nga Italia, Montenegro, Koacia, Shqiperia dhe Bosnje Hercegovina rreth identifikimit te Setit te Kompetencave Interpersonale, Interkulturale, Sociale dhe Civile , kompetenca transversale sipas standarteve Europiane per arsimin profesional, kompetenca te cilat lehtesojne procesin e mobiliteteve per internship dhe stazh midis studenteve te shkollave te mesme te arsimit profesional dhe QFP- ve. Kompetencat dixhitae, kompetencat e mesimit dhe ato te sipermarjes ishin SET -i i kompetencave per te cilat u diskutua ne tre grupet e tjera te punes.

Image may contain: 3 people  No automatic alt text available.

Image may contain: 4 people  Image may contain: 1 person

4 Tetor 2016

Blues Skills Project, implementohet nga Auleda, IPA Capitalization, ka ne fokus arsimin profesional. Qendra e Formimit Profesional Vlore, Shkolla Tregtare do te jene pjese e aktiviteteve kombetare dhe nderkombetare qe kane ne fokus vleresimin sipas kompetencave dhe prigramet e mobilitetit midis shkollave profesionale te Italise, Malit te Zi, Bosnje Hercegovines, Shqiperise. Fushat e bashkepunimit turizem dhe nautike.

 

No automatic alt text available. No automatic alt text available.

Image may contain: 1 person Image may contain: 2 people

 

26 Shtator 2016

Trajnim per webdizajn i realizuar nga Auleda, Agjencia e Zhvillimit Ekonomik Lokal Vlore ne kuader te Projektit Coach for Employment te financuar nga Swiss Contact ne ambientet e Qendres se Inovacionit te ngritur nga Auleda. Inagurim me te bukur te Qendres nuk mund te kishte.

No automatic alt text available.  No automatic alt text available.

No automatic alt text available.  Image may contain: 2 people

 

22 Shtator 2016

Konferenca Finale e Projektit SMART INNOVATION, Qendra e Inovacionit INNO LAB, Provincia di Rimini. Duke prezantuar si lead partner i WP 5, projektet pilot te implemenatuara nga partneret ne Itali, Kroaci, Slloveni, Greqi, Serbi, Bosnje Hercegovine, Montenegro dhe Shqiperi nga 18 partnere te kordinuar nga Auleda- Agjencia e Zhvillimit Ekonomik Lokal Vlore dhe SIPRO - Ferara, Itali

 

No automatic alt text available. Image may contain: 2 people

Image may contain: 2 people Image may contain: 3 people

 

13 Shtator 2016

Ne ambientet e Qendres Rajonale Rinore Vlore me nje grup studentesh dhe pedagogesh te Universitetit te Lucernes Zvicer duke prezantuar eksperiencen e Agjencise se Zhvillimit Auleda me Programin Coach for Employement te financuar nga Swiss Contact si dhe projekte te tjera qe kane fokus ekonomine sociale.

 

No automatic alt text available.  Image may contain: 1 person

Image may contain: 1 person

 

6 Shtator 2016

Duke prezantuar " Zero Emission Theritory." Strategic Plan of Vlora Region, si dhe te dhenat e studimit mbi emetimet e CO2 ne Ngushticen e Otrantos dhe Gjirin e Vlores ne kuader te projektit PASAGE qe po implementon Keshilli i Qarkut Vlore ne bashkepunim me Agjensine e Zhvillimit Ekonomik Lokal AULEDA dhe partnere publike dhe private nga Franca, Gjermania, Danimarka, Finlanda, Italia, Greqia, Estonia, Korsika.

No automatic alt text available.   No automatic alt text available.

 

Image may contain: 1 person No automatic alt text available.

 

14 Korrik 2016

PrezantIMI I Projekt Ide e Agjencise se Zhvillimit Ekonomik Local"Auleda" per "Monitorimin e Zbatimit te Planit te Investimeve dhe Planit te Buxhetit ne Bashkite Vlore, Himare, Selenice" ne kuader te Programit te Leviz Albania

 

 

 

No automatic alt text available.  No automatic alt text available.

Image may contain: 1 person

 

27 Qershor 2016

Kick off meeting, Blue Skills Project, IPA Capitalization. Ky projekt kapitalizon metodologjine e Projektit KEPASS, tashme ne arsimin profesional te lidhur me turizmin e qendrueshem. Qendra e Formimit Profesional dhe Shkollat turistike do te jene target i ketij projekti.

Image may contain: 1 person  Image may contain: 1 person

 

24 Qershor 2016

Prezantimi i Platformes SmartInovationlab.eu e cila i krijon mundesi te rinje te diplomuar me ide inovative biznesi te kerkojne financimin e idese se tyre apo te punesohen ne kompani prestigjioze ne te gjithe zonen e Adriatikut . Kjo platforme u mbeshtet nga projekti SMART INNO, IPA Strategjik

No automatic alt text available. Image may contain: 4 people

 

10 Qershor 2016

Portopalermo, grate e Sipermarjes Sociale " Oriku" te mbeshtetura nga Ambasada Amerikane u ftuan nga GIZ, Projekti per Zhvillimin e Integruar te Zones se Bregdetit per te marre pjese ne panairin e produkteve tipike lokale, ne kuader te vizites se operatoreve turistike gjermane dhe mediave prestigjioze te ketij vendi. Flm GIZ per mundesine dhe vizibilitetin qe i dhate sipermarjes se krijuar nga Agjencia e Zhvillimit Ekonomik Lokal " Auleda"

Image may contain: 2 people             Image may contain: 2 people

    No automatic alt text available.                              No automatic alt text available.

 

7 Qershor 2016

Grate e sipermarjes sociale Orikum pergatiten dhe dhuruan produkte tipike tradicionale, bime aromatike, sapune dhe kremra bio me baze vajin e ullirit, per 50 pjesemares nga Suedia, Ukraina , Gjeorgjia, Moldavia dhe Kosova ne Programin e nxitjes se Sipermarrjes Private, financuar nga SIDA suedeze. Sipermarrja e grave mbeshtetet me fonde te Ambasades Amerikane

No automatic alt text available.  Image may contain: 6 people

Image may contain: 6 people

 

7 Qershor 2016

Ne konkursin " Ide te Gjelberta" te organizuar nga Partners Albania, Daniel Kalemi, nxenes i Shkolles se Mesme Ali Demi, prezantoi Start - Up " SODA network" e cila synon te rivleresoje nje produkt lokal te njohur ne Vlore , soden kaustike duke e kthyer ate ne epiqender te paketave turistike te personalizuara per femijet gjate periudhes se veres. Kjo ide start up u punua, mentorua nga ekspertet e stafit te Agjencise tone sipas nje metodologjie bashkekohore te implementuar ne Projektin SMART INNO, financuar nga KE. Prezantim shume i mire. 4 start up te tjera do te marrin pjese ne kompeticione te tjera kombetare dhe nderkombetare.

Image may contain: 3 people   Image may contain: 2 people

No automatic alt text available.

 

3 Qershor 2016

Programi per Nxitjen e Sektorit Privat PSGS, Sipu& Jarskog, Suedi. Follou -Up seminar. Duke prezantuar OAP ( Planin Organizativ) te Agjencise se Zhvillimit Ekonomik Lokal " AULEDA", produkt i ketij programi. Vleresim maksimal dhe feedback konstruktiv i partnereve tane nga Suedia, Ukrahina, Gjeorgjia, Moldavia, Kosova.

Image may contain: 2 people  Image may contain: 1 person

Image may contain: 7 people  Image may contain: 1 person

 

 

Agjensia e Zhvillimit Ekonomik Lokal "Auleda" suportuar nga Drejtoria Rajonale e Bujqesise Zhvillimit Rural dhe Administrimit te Ujrave Vlore prezantuan Nismen e Perbashket per Agrobiznesin (Common Agrobusiness Initiative), nisme kjo e ndermare nje konsirtium organizatash publike dhe private te mbeshtetura nga Programi per Nxitjen e Sektorit Privat ne Shqiperi, SIDA suedeze. Qellimi i kesaj iniciative eshte rritja e kapaciteteve te agroperpunuesve per te perthithur fondet nga skemat mbeshtetese te qeverise shqiptare dhe KE-Se. Banka Intesa San Paolo si pjese e ketij konsortiumi prezantoi instrumentat financiare te mbeshtetura nga BE per agrobiznesin.

 

No automatic alt text available.  Image may contain: 3 people

No automatic alt text available.   Image may contain: 3 people

 

 

Image may contain: 12 people   Image may contain: 4 people

 

19 Maj 2016

Duke pergatitur produktet e reja per Panairin " Terra Madre Ballkan" qe do te organizohet nga data 2-5 Qershor 2016 ne Tirane, Sipermarja Sociale e Grave " Oriku" Orikum.

No automatic alt text available.   No automatic alt text available.

 

17 Maj 2016

Ne kuader te Projektit per Zhvillimin e Integruar te Turizmit ne Bregdetin e Jugut te implementuar nga GIZ, u zhvillua ne Qeparo takimi me perfaqesues te shtepive pritese te trajnuar nga GIZ, restoranteve, hoteleve dhe guidave qe operojne ne territor. Qellimi i takimit, organizimi i vizites se 11 mediave prestigjioze gjermane dhe 11 operatoreve turistike gjermane ne fshatrat e Himares. Nje mundesi e shkelqyer per promovim profesional te resurseve turistike. Auleda. Agjencia e Zhvillimit Ekonomik Local suportoi logjistikisht organizimin e ketij takimi.

Image may contain: 2 people  Image may contain: 7 people

Image may contain: 4 people  No automatic alt text available.

14 Maj 2016

Tirane, ne diten nderkombetare te familjes. Auleda pjese e networkut te organizatave te shoqerise civile qe ne koordinim me Sherbimin Social Shteteror, Qarku Vlore ofrojne sherbime dhe fuqizojne ekonomikisht familjen

Image may contain: 1 person  Image may contain: 1 person

Image may contain: 1 person Image may contain: 7 people 

No automatic alt text available.

 

12 Maj 2016

Keshilli i Qarkut Vlore, ne partneritet me Auleda-n, Agjensine e Zhvillimit Ekonomik Lokal , Vlore startojne nisjen e Projektit PASSAGE, INTERREG IV C per rrjetin e ngushticave. Fokusi i PASSAGE- Emisione zero ne atmosfere- Low Carbon. Ne Konferencen e lancimit te Projektit , Pas De Calais. France

Image may contain: 2 people    Image may contain: 2 people

Image may contain: 2 people