Theme Colors
Layouts
Wide Boxed

News: 10 Dhjetor, 2016

Auleda- Agjencia e Zhvillimit Ekonomik Lokal Vlore merr pjese ne Forumin e 2 te te Industrise, Karpacz , Poloni,8-10 Dhjetor. Forum me mbi 25 sesione qe trajtojne tematikat e turizmit te qe drueshem, zhvillimit te industrise, teknologjise se informacionit, automatizimit industrial, energjite e rinovueshme, ekonomine e gjelbert, agroindustrine dhe produktet tipike. Forum me mbi 800 pjesemarres. Te ftuar Kryeministrja e Polonise, personalitete dhe drejtues Komisionesh te KE-Se sipas tematikave respektive. Drejtoresha e Agjencise referoi si key - speaker ne panelin e Turizmit te Qendrueshem, Si te investohet dhe te mos humbet.


News: 6 Dhjetor, 2016

Tek OFICINA, Inovation lab, Projekt C4E, Coach for Employment, financuar nga SWISS Contact. Bilanci i kater viteve projekt i implentuar nga Auleda- Agjencia e Zhvillimit Ekonomik Lokal, 81 perfitues te trajnimit dhe ciklit te keshillimit, 81 perfitues te formuar profesionalisht ne fushen e turizmit ( kuzhine, pasticeri, kamarier, banakier, recepsionist, sherbime estetike), teknologji informacioni ( web dizajn, programues HTML, riparues kompiuterash), sherbime hidraulike, mekanike etj.News: 2 Dhjetor, 2016

Ne takimin e Projekteve fitues te OSHC-ve ne kuader te Programit Achieve te REC financuar nga BE. Auleda - Agjencia e Zhvillimit Ekonomik Lokal, Qarku Vlore do te implementoje projektin " Zero Plastik" qe synon te krijoje nje model te qendrueshem riciklimi permes edukimit te komunitetit.News: 22 Nentor, 2016

Ne takimin e partnereve nga Finlanda, Danimarka, Anglia, Italia, Estonia, Gjermania, Italia, Greqia dhe Shqiperia te Projektit PASAGE, Keshilli i Qarkut Vlore eshte partneri zyrtar dhqiptar ne projekt, Auleda- Agjencia e Zhvillimit Ekonomik Lokal suporton teknikisht. Vizita studimore ne anijen akullthyese, portin e ri te Helsinkit, dhe Qendren e Informimit te qytetareve te Helsinkit ku u prezantua plani i trafikut te qytetit. Praktika te mira te transportit publik, transportit detar mesynim reduktimin e nivelit te emetimit te CO 2.News: 17 Nentor, 2016

Institutin Nautik Ortona, Itali, vizita studimore, projekti Blue Skills. Midis studenteve qe prezantuan nxenesi Indrit Lamaj nga Selenica Vlore, na beri krenare per nivelin e arritur. Nje institut model qe mund te udheheqe hartimin e nje programi kurikular per sektorin nautik ne Vlore.
News: 16 Nentor, 2016

Study tour ne Institutin Panzini Senigalia, nje model per t' u ndjekur ne arsimin profesional ne fushen e turizmit. Infrastrukture bashkekohore e kompletuar, nxenes fantastike qe sherbejne me profesionalizem ne Baret dhe Restorantet e shkolles, staff akademik i perkushtuar.
News: 8 Nentor, 2016

2nd Workshop of BlueSkills project in Vlora. Partners from Italy, Croatia, Bosnia Hercegovina, Albania, teachers and presidents of Professional Schools and VET Centers in the field of tourism and nautical sector are working to define the Set of Competences according to EU standards.
News: 27 Tetor, 2016

Me Swiss Contact, ne Qendren e trajnimeve Blerimi, Lushnje dhe Kantinen e Veres Cobo ne Uren Vajgurore. Modele te bashkepunimit me biznesin per formimin profesional, punesimin dhe vetepunesimin
News: 25 Tetor, 2016

Sot në ambientet e Qëndrës Rinore Rajonale Vlorë u zhvillua prezantimi publik i projektit BlueSkills "Përmirësimi i njohurive përmes integrimit të sistemeve të arsimit profesional për Blue Growth dhe Turizëm të Qëndrueshëm ", projekt IPA. Kapitalizim në kuadër të Strategjisë Makroadriatike Joniane EUSAIR.
News: 18 Tetor, 2016

Agjencia e Zhvillimit Ekonomik Lokal AULEDA merr pjese ne nje vizite studimore ne Beograd per Zbatimin e Kartes Europiane te barazise gjinore ne nivel qendror, rajonal dhe lokal.
News: 13 Tetor, 2016

U cel Ekspozita fotografike " The fugitive" , bashkepunim i Agjencise se Zhvillimit Ekonomik Lokal " Auleda", Galerise se Arteve Vlore , Keshilltarit per Diplomacine Kulturore te Kryeministrit Z. Fate Velaj me mbeshtetjen financiare te Ministrise se Kultures. Tematika e kesaj ekspozite fotografike " Emigracioni ". Ne fjalen pershendetese nenvizova emigracionin jo si nje femnomen negativ i shoqerive ne zhvillim por si nje potencial te rendesishem per zhvillim, jo vetem per remitancat qe vijne prej emigranteve por mbi te gjitha per kulturen e punes, jeteses ne komunitet, kultures se te berit biznes qe emigrantet transferojne ne vendet e tyre te origjines. Ekspozita do qendroje hapur 13-23 Tetor.


News: 13 Tetor, 2016

Ne daten 13 Tetor 2016 ne Galerine e Arteve, Pallati i Kultures, Vlore celet ekspozita fotografike " The fugitive" me fotot me te spikatura te fotografeve nderkombetare dhe shqiptare qe trajtojne Emigracionin si fenomen. Kjo ekspozite hapet ne kuader te projektit kulturor te implementuar nga AULEDA - Agjencia e Zhvillimit Ekonomik Lokal Vlore me mbeshtetjen financiare te Ministrise se Kultures. Kurator i ekspozites fotografike Z. Fate Velaj. Ju mirepresim! Ne daten 14 Tetor 2016 ne ambientet e Konsullates Italiane do te promovohet Ekspozita fotografike e Keshilltarit te Kryeministrit per Diplomacine Kulturore Z. Fate Velaj me titull " Nje ure e ndertuar me JPG". Auleda- Agjencia e Zhvillimit Ekonomik Lokal mbeshtet logjistikisht zhvillimin e tij.


News: 5 Tetor, 2016

Blue Skills Project, duke moderuar grupin e mesuesve nga Italia, Montenegro, Koacia, Shqiperia dhe Bosnje Hercegovina rreth identifikimit te Setit te Kompetencave Interpersonale, Interkulturale, Sociale dhe Civile , kompetenca transversale sipas standarteve Europiane per arsimin profesional, kompetenca te cilat lehtesojne procesin e mobiliteteve per internship dhe stazh midis studenteve te shkollave te mesme te arsimit profesional dhe QFP- ve. Kompetencat dixhitae, kompetencat e mesimit dhe ato te sipermarjes ishin SET -i i kompetencave per te cilat u diskutua ne tre grupet e tjera te punes.News: 4 Tetor, 2016

Blues Skills Project, implementohet nga Auleda, IPA Capitalization, ka ne fokus arsimin profesional. Qendra e Formimit Profesional Vlore, Shkolla Tregtare do te jene pjese e aktiviteteve kombetare dhe nderkombetare qe kane ne fokus vleresimin sipas kompetencave dhe prigramet e mobilitetit midis shkollave profesionale te Italise, Malit te Zi, Bosnje Hercegovines, Shqiperise. Fushat e bashkepunimit turizem dhe nautike.